18-08-2015 07:33 | Door: Fitria Jelyta

Het Bristol Community College heeft een grote zonnepanelenoverkapping laten aanleggen op het parkeerterrein. De overkapping van 3,2 megawatt bedekt 800 parkeerplaatsen op een terrein van 2 hectare.

De universiteit werkt voor het project samen met onder meer zonnepanelenreus SunEdison. Volgens berekeningen van het consortium moet de overkapping jaarlijks 34 miljoen kilowattuur energie realiseren en in 20 jaar tijd meer dan $ 1,75 mln dollar besparen op energiekosten. Daarnaast moet de overkapping jaarlijks 15.000 ton CO2-uitstoot reduceren.

PV-Tech meldt dat het consortium met dit project de grootste zonnepanelenoverkapping heeft gebouwd in de regio. In 2014 presenteerde Ford een soortgelijk project. De zonnepanelenoverkapping van de autofabrikant is grootste zonnecentrale in de staat Michigan. Met ruim 1 megawatt is de zonnecentrale van Ford echter een stuk kleiner dan die van het Bristol Community College. 

Verder werkt Massachusetts aan een project dat 1.600 megawatt zonne-energie in huizen, kantoorgebouwen en gemeentes moet realiseren in 2020.

Bron: PV-Tech