20-08-2015 12:21 | Door: Fitria Jelyta

De Swiss Eco Tap is een duurzame kraan die volgens de maker 90 procent water bespaart. De kraan vernevelt het water, waardoor er veel minder water nodig is om bijvoorbeeld de handen te wassen.

De duurzame kraan is ontwikkeld door Swiss Eco Line, een Zwitsers bedrijf dat zich richt op het verduurzamen van waterverbruik met waterbesparende technologie. 

De kraan bespaart tot 150.000 liter water per jaar en verbruikt nog geen 5 liter water per minuut. Bij een traditionele kraan wordt er tot 25 liter water verbruikt per minuut. Daarnaast kan de Swiss Eco Tap alleen koud water afgeven. Volgens de makers voelt de waternevel door de fijne druppeltjes toch relatief warm aan.

De Swiss Eco Tap wordt al toegepast in openbare locaties als restaurants, luchthavens en overheidsgebouwen in verschillende landen. De kraan is ook in Nederland op de markt.

De bedenkers van de Swiss Eco Tap werken ook aan een biologisch afbreekbare wastafel. Dit moet bijdragen aan het milieuvriendelijke productportfolio van het bedrijf.

Bron: Swiss Eco Line, Cobouw | Foto: Swiss Eco Line (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)