24-08-2015 09:26 | Door: Fitria Jelyta

De 'Shower of the future’ is een duurzame douche, die water reinigt en hergebruikt tijdens het douchen. De douche verbruikt minder energie en water dan een traditionele douche.

De Shower of the future is ontwikkeld door het Zweedse bedrijf Orbital Systems en werkt op basis van een circulair systeem. Het systeem verbruikt 5 liter water tijdens een douchebeurt. Dat is slechts een tiende deel van het water dat een traditionele douche verbruikt.

De douche werkt met sensoren die in de badkamervloer zijn verwerkt. Daarmee berekent de douche hoeveel van het gebruikte douchewater moet worden gereinigd voor hergebruik. Uit onderzoek is gebleken dat de reiniger van het systeem 99 procent van de schadelijke bacteriën uit het water verwijdert, meldt Orbital Systems.

Nasa gebruikt dezelfde reinigingstechnologie in de ruimte

Energiebesparing

Daarnaast is de douche voorzien van een ingebouwd verwarmingssysteem. Het warme water wordt hergebruikt, en daarmee ook de warmte. Daardoor is weinig energie nodig om het water te verwarmen. Volgens de makers van de douche kan dit een besparing op de energierekening van $ 1.100 per jaar opleveren.

Bron: Orbital Systems, Jetson Green | Foto: Orbital Systems (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)