24-08-2015 09:15 | Door: Fitria Jelyta

Vastgoedontwikkelaar Synchroon herbouwt de wijk Karspelhof 2B in Amsterdam-Zuidoost. De woonwijk moet klimaatneutraal worden door toepassing van duurzame en energiebesparende maatregelen.

Synchroon werkt samen met Geurst en Schulze Architecten en communicatiebureau de Wijde Blik aan een plan voor een tuindorp met 150 eengezinswoningen. Het plan voor de woonwijk heeft een Energie Prestatie Certificaat (EPC) score van 0,10 en mag zich daarmee klimaatneutraal noemen.

De score is te danken aan de toepassing van een aantal bouwkundige en installatietechnische maatregelen. Zo krijgen de woningen gevels, daken, glas en vloeren met een hoge isolatiewaarde. Er wordt verder gebruikgemaakt van duurzame materialen als gecertificeerde hout en hergebruikt betongranulaat om de woningen te bouwen.

Warmte

De woningen zullen gebruikmaken van CO2-gestuurde balansventilatie met warmteterugwinning. Een groot voordeel van deze ventilatie is dat de warmtevraag verder wordt teruggedrongen. Bovendien worden mogelijke tochtklachten door openstaande roosters in de winter voorkomen.

Verder is er gekozen om het platte dak te benutten voor zonnepanelen, waardoor het energieverbruik van de woning zoveel mogelijk wordt verminderd.

Naar verwachting start de bouw in het tweede kwartaal van 2016.

Bron: Synchroon, Vastgoedjournaal | Foto: Synchroon (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)