26-08-2015 09:29 | Door: Fitria Jelyta

De Erasmus Universiteit opent eind augustus het duurzame onderwijsgebouw Polak Building, op campus Woudestein. De Universiteit wil tot de duurzaamste campussen van Nederland behoren.

Het interieur van het Polak building bestaat uit natuurlijke en duurzame materialen als eikenhout. Het atrium in het gebouw is voorzien van een glazen dak waarin zonnecellen zijn verwerkt. Daarnaast heeft het gebouw een duurzame klimaatinstallatie, geoptimaliseerde isolatie, natuurlijke ventilatie en een minimale technische installatie.

Lamellen

De unieke gevel van het gebouw laat frisse lucht binnen via zelf te bedienen luikjes in verticale lamellen. Deze lamellen beschermen het glas tegen direct zonlicht en maken schaduwwerking mogelijk, doordat ze per windrichting in diepte verschillen

Erasmus Universiteit

Het Polak Building telt vijf verdiepingen met ruim zeshonderd studieplekken. Dit nieuwe multifunctionele onderwijsgebouw is ontworpen door architectenbureau Paul de Ruiter. De inrichting van het gebouw past in de nieuwe onderwijsstrategie van de Erasmus Universiteit, die gericht is op activerende, kleinschaliger educatie.

Op de eerste verdieping zijn collegezalen gevestigd. De tweede verdieping bevat rustige werkplekken, waar studenten alleen of in kleinere groepen kunnen werken. Verder maakt het gebouw plaats voor een kapper, wasserette en een campuswinkel.

Bron: Architectenbureau Paul de Ruiter | Foto: Architectenbureau Paul de Ruiter (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)