26-08-2015 09:56 | Door: Fitria Jelyta

Carnegie Hall is gerenoveerd tot een duurzaam en milieuvriendelijk gebouw. De legendarische muziektempel werkte daarvoor samen met Siemens.

Het gebouw maakt gebruik van duurzame installatietechnieken van Siemens die onder andere het binnenklimaat en de (brand)veiligheid optimaliseren. Met de renovatie zijn twee torens en een zijgebouw van 60.000 vierkante meter aangebouwd.

Tijdens de renovatie zijn veel onderdelen van het historische pand in stand gehouden. Daarnaast zijn warmte-reflecterende tegels op een dakterras van 10.000 vierkante meter geplaatst.

carnegie hall

Het concertgebouw wordt verlicht met energiezuinige LED-lampen. Verder bespaart Carnegie Hall water met zuinige kranen in de sanitaire voorzieningen.

Het historische concertgebouw van 125 jaar heeft met deze duurzame bouwelementen een LEED Silver certificatie ontvangen. Daarmee behoort de Carnegie Hall tot de oudste gebouwen die aan de internationaal erkende duurzaamheidseisen voldoen.

Klimaat en Veiligheid

Siemens optimaliseerde het binnenklimaat van de Carnegie Hall met de Siemens Apogee. Dit systeem voor klimaatbeheer combineert de verwarming, koeling en ventilatie van het gebouw in een digitaal platform, dat op afstand kan worden geregeld. 

Daarnaast heeft Siemens de brandveiligheid van het gebouw geoptimaliseerd met een alarmsysteem dat de nodige veiligheidsmaatregelen toepast en het gebouw automatisch afsluit. Naar eigen zeggen is de Carnegie Hall een van de grootste projecten waaraan Siemens heeft bijgedragen in duurzaamheid en energiezuinigheid.

Bron: Siemens | Foto: Siemens, Copyright: Jeff Goldberg/Esto (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) | Foto concertzaal: Ching, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)