28-08-2015 07:31 | Door: Fitria Jelyta

Een basisschool in Venlo wordt getransformeerd tot ‘Frisse School’. Daarmee streeft de school naar een beter kwaliteit van het leef-en werkklimaat door het toepassen van energiezuinige installaties en duurzame bouwtechniek in het schoolgebouw.

Dat meldt Cobouw. De eerste Frisse School in Venlo wordt gerealiseerd door advies- en projectbureau Syntegraal en e-installateur Texis. Het consortium werkt samen met stichting Fortior, het bestuur van dertien bassischolen in de gemeente Venlo.

Een van de oudste schoolgebouwen van stichting Fortior wordt getransformeerd tot een duurzaam schoolgebouw met een prettig leef-en werkklimaat. Het voorstel omvat onder meer bouwkundige aanpassingen, een nieuwe klimaatinstallatie en elektrotechnische vernieuwingen.

De bouw en renovatie van het schoolgebouw worden tijdens schoolvakanties in fases uitgevoerd. Afgelopen zomer is een start gemaakt met de elektrotechnische vernieuwingen van het Limburgse schoolgebouw.  

Inspireren

Bij de realisatie van het duurzame schoolgebouw, gebruiken de partijen het inspiratiedocument Frisse Scholen dat door stichting KIEN, Collin en Ruimte OK zijn opgesteld. Daarnaast moet het schoolgebouw minder gebruik maken van fossiele brandstoffen, CO2-uitstoot beperken en een besparing leveren op de onderhouds- en energiekosten.

In Rotterdam worden al zeventig schoolgebouwen volgens de duurzame eisen van de Frisse School gerealiseerd. Hiervoor stelt gemeente Rotterdam jaarlijks € 50 mln beschikbaar aan schoolbesturen om te investeren in duurzame schoolgebouwen. 

Bron: Cobouw | Foto: Marie, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)