28-08-2015 14:31 | Door: Fitria Jelyta

NS heeft een nieuwe werkplaats geopend voor de spoedreparaties van treinstellen. Het duurzame Technisch Centrum maakt het mogelijk om spoedreparaties dicht bij het station uit te voeren.

Dat meldt Spoorpro. Het nieuwe Technisch Centrum in Den Haag wordt op 1 september in gebruik genomen. Dit is het tweede centrum dat NS heeft geopend om de tijdsduur van treinonderhoud te verkorten. In de zomer van 2014 is het eerste Technisch Centrum in Utrecht geopend. NS en treinonderhoudsbedrijf NedTrain willen ook centra bouwen in Nijmegen en Zwolle.

Door het nieuwe Technisch Centrum kunnen treinstoringen dichtbij het vervoersproces verholpen worden. Daarnaast wordt minder infracapaciteit op het Nederlandse spoornet gebruikt, doordat de treinstellen op een centrale locatie worden gerepareerd.

BREEAM

Het nieuwe Technisch Centrum bevat een putspoor waar een treinstel wordt gerepareerd. Het gebouw beschikt over zonnepanelen, LED-verlichting en afval, water- en energiebesparende voorzieningen. Het Technische Centrum heeft een viersterrenlabel van BREEAM ontvangen voor de duurzame bouwelementen. 

Bron: Spoorpro | Foto: Franklin Heijnen, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)