31-08-2015 09:49 | Door: Dimitri Reijerman

De Höegh Target, de grootste autocarrier ter wereld, belooft door zijn ontwerp de CO2-uitstoot per vervoerde auto te halveren.

Het vrachtschip, dat onlangs nog de haven van Rotterdam heeft aangedaan, is 200 meter lang en 36,5 meter breed. Op de veertien dekken, goed voor 71.400 vierkante meter, is plaats voor maar liefst 8.500 auto's. Daarmee heeft het schip een wereldrecord in handen.

Ontwerp

Volgens de eigenaar, het Noorse Höegh Autoliners, is de Höegh Target een uiterst zuinige autocarrier. Per vervoerde auto is de CO2-uitstoot gehalveerd ten opzichte van standaard autocarriers.

De brandstofbesparingen zijn met name te danken aan het ontwerp. Zo biedt het ontwerp van de boeg extra laadcapaciteit. Ook wordt een zuiniger type scheepsmotor gebruikt die het etiket 'schoon' opgeplakt heeft gekregen van de certificeringsorganisatie DNV GL.

Noorse Höegh Autoliners heeft nog meer autocarriers met een soortgelijk ontwerp besteld bij Xiamen Shipbuilding Industries. In totaal krijgt de Höegh Target nog vijf zusjes.

Bron: Höegh Autoliners | Foto: Höegh Autoliners