31-08-2015 10:17 | Door: Fitria Jelyta

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/E) opent het energiezuinige Flux-gebouw. Het duurzame campusgebouw behoort tot de zuinigste utiliteitsgebouwen van Nederland.

Door gebruik te maken van het campusbrede wamtekoudeopslagsysteem, heeft het Flux gebouw geen gasaansluiting. Dit is het derde gebouw op de campus dat gebruikmaakt van het WKO-systeem. Volgens de TU/E is dit WKO-systeem een van de grootste in Europa.

Met een Energielabel A++ behoort Flux tot de zuinigste utiliteitsgebouwen van Nederland. De gevels van het campusgebouw hebben een hoge isolatiewaarde en er worden zonnepanelen op een dak van 300 vierkante meter aangelegd.

Het Flux gebouw van 26.000 vierkante meter heeft elf verdiepingen en een kelder. De bouw is gerealiseerd door BAM Utiliteitsbouw. Architectuurstudio Herman Hertzberger tekende voor het ontwerp. In het gebouw is ruimte voor onder meer negen onderwijszalen, een grote collegezaal, twaalf practicaruimtes, 24 projectgroepsruimtes, vijftig labruimtes en een kleine supermarkt.

Renovatie

Met de ingebruikname van het Flux-gebouw, streeft de universiteit naar een vermindering van het gebruik van fossiele  brandstoffen. De universiteit is bezig met de renovatie van andere campusgebouwen die het totale energieverbruik moeten verminderen.

De universiteit gebruikt uitsluitend groene stroom en vermindert de CO2-uitstoot van gasverbruik door onder andere bosaanplant. 

Bron: TU/E | Foto: Metro Centric, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)