01-09-2015 16:47 | Door: Fitria Jelyta

Tesla Motors is neergestreken in het onlangs opgeleverde distributiecentrum New Logic II. Het pand van het bedrijf Dok Vast bevat tal van duurzame elementen en heeft daarvoor certificering ontvangen.

De beleggings- en ontwikkelingsmaatschappij Dok Vast leverde samen met architectenbureau Habeon en aannemer Heembouw het distributiecentrum New Logic II in Tilburg op. De Amerikaanse elektrische autofabrikant Tesla Motors is nu in het duurzame distributiecentrum gevestigd.

Het gebouw maakt onder andere gebruik van LED-verlichting, duurzame bouwmaterialen en 40.000 vierkante meter aan zonnepanelen op het dak.

Daarnaast is een app ontwikkeld die het energieverbruik van de verschillende installaties in het gebouw nauwkeurig in kaart brengt. De app toont een 3D-plattegrond van het gebouw en laat zien hoeveel energie per installatie wordt verbruikt. Dit maakt het mogelijk om het energieverbruik te verminderen. Verder kunnen stroomstoringen in het gebouw via de app worden gemeld.

Logistiek

Dok Vast ontwikkelt logistiek vastgoed en richt zich daarbij op de duurzaamheid en innovatie van de gebouwen. Het bedrijf ontving ook een Breaam ‘Outstanding’ certificaat voor de oplevering van een distributiecentrum waarin transportbedrijf DB Schenker en telecommunicatiebedrijf Nokia zijn gevestigd. 

Bron: Brabants Dagblad, Dok Vast | Foto: harry_nl, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)