09-09-2015 09:48 | Door: Fitria Jelyta

De Global Real Estate Sustainability Benchmark heeft een benchmark opgericht voor duurzame beleggingen in de infrastructuursector. Hiermee krijgen particuliere investeerders beter inzicht in de duurzaamheidsprestaties van infrastructuurprojecten.

De Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) heeft de GRESB Infrastructure in samenwerking met een groep internationale infrastructuurbeleggers, waaronder AIMCo en Aviva Investors, opgericht. De benchmark maakt het mogelijk om assets in de infrastructuur, zoals wegenbouw, te testen op duurzame aspecten.

De benchmark beoordeelt globale infrastructuurprojecten op onder meer managementsystemen en duurzame maatregelen voor het energie- en waterverbruik.

Particuliere investeerders krijgen door GRESB Infrastructure beter inzicht in hun beleggingen. Daarnaast kunnen ze bijdragen aan de verduurzaming van de infrastructuursector.

Meer investeerders

De noodzaak voor deze benchmark is ontstaan doordat overheden volgens GRESB vaker particuliere beleggers zoeken voor grote infrastructurele projecten. Uit onderzoek van de organisatie blijkt dat 28 procent van de pensioenfondsen in de infrastructuursector belegt. GRESB verwacht dat het aantal investeerders in de infrastructuursector zal groeien.

Naast infrastructuur, heeft de organisatie ook een benchmark voor de vastgoedsector. GRESB bracht onlangs een rapport uit over de duurzaamheidsprestatie van deze sector.

Bron: IEXProfs, GRESB | Foto: Alan Stark, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)