09-09-2015 11:42 | Door: Thijs ten Brinck

Het bedrijfsverzamelgebouw New World Campus in Den Haag is geopend in een oud postkantoor. Tapijtleverancier Interface heeft het pand van duurzame vloerbedekking voorzien.

De New World Campus (NWC) is er op gericht de ontwikkeling van innovatieve en duurzame ideeën te versnellen. Dat is terug te zien in de inrichting die is gerealiseerd door architectenbureau Inbo en tapijttegelleverancier Interface.

“You have to practice what you preach”, zegt Harry Derksen, medeoprichter NWC. “Wij verbinden partners in duurzaamheid en willen dat met de inrichting van het pand ook uitstralen”

Het herbestemde postkantoor biedt plaats aan ZZP’ers, start-ups en kleine bedrijven. In het pand in Den Haag zijn in totaal 100 bureaus beschikbaar.

Direct en indirect hergebruik

De New World Campus is door Interface voorzien van 2.200 vierkante meter aan vloertegels. Ruim driekwart daarvan bestaat uit direct hergebruikte tapijttegels uit het ReUse-programma van de tapijtleverancier.

Interface neemt de tegels die gebruikers willen vervangen terug. Het bedrijf kijkt welke tegels, na een grondige reiniging, direct opnieuw te gebruiken zijn in een ander project. Bij de NWC kon het zo 1.700 vierkante meter aan tegels een tweede leven geven.

De overige vierkante meters zijn gestoffeerd met nieuwe tapijttegels die gebruik maken van biobased garens en hergebruikt plastic uit afgedankte visnetten.

Bron: Interface | Foto: Interface