15-09-2015 18:16 | Door: Fitria Jelyta

Het Tetris House van architect Janjaap Ruijssenaars is energieneutraal en kan op verschillende locaties worden gebouwd. Leimuiden krijgt de primeur van de opgestapelde woningen.

Het Tetris House is ontworpen door architect Janjaap Ruijssenaars van architectenbureau Universe Architecture. Het gebouw bevat drie eengezinswoningen van 170 vierkante meter onder één dak, gebaseerd op het stapelprincipe van het computerspel Tetris.

Met het ontwerp wil Ruijssenaars een alternatief bieden voor rijtjeswoningen die dicht op elkaar liggen en veel ruimte in beslag nemen. Volgens de architect is het Tetris House geschikt om op meerdere locaties te bouwen, zoals op het water, op daken en zelfs gestapeld in een toren.

Zonne-energie

De pilot-locatie van het Tetris House in Leimuiden krijgt duurzame elementen. Zo is er geen aansluiting op het gas-, elektriciteit en het waternet. Daarnaast zijn de woningen zelfvoorzienend doordat ze zonne-energie opwekken en afvalwater zuiveren.

“In het Tetris House willen we de laatste technieken van duurzaam vastgoed toepassen,” zegt architect Ruijssenaars in een interview met DuurzaamBedrijfsleven. “We willen bijvoorbeeld gebruikmaken van zonnepanelen op het dak. Verder kijken we naar de mogelijkheid om duurzame gevelglazen aan te leggen.”

Het Tetris House wordt onder meer gerealiseerd door bouwbedrijf Vinkbouw. Het is de bedoeling dat Vinkbouw eind 2016 start met de bouw van het gebouw. In 2017 moet het huis gereed zijn voor toekomstige bewoners. 

Bron: Universe Architecture, De Architect | Foto: Tetrishouse.nl (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)