17-09-2015 09:13 | Door: Fitria Jelyta

ABN Amro zal als eerste Nederlandse bank de duurzaamheidsdata van de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) over vastgoedfondsen gebruiken. 

Dat meldt Vastgoedjournaal. ABN Amro gebruikt de duurzaamheidsdata van GRESB om duurzaamheid in het vastgoedfinancieringsproces te integreren. De duurzaamheidsverslagen van de vastgoedbenchmark zijn tot nu toe alleen gebruikt door pensioenfondsen en andere institutionele vastgoedbeleggers.

ABN Amro zal deelnemen aan de Green Bond Working Group van GRESB, die institutionele beleggers, vastgoedfondsen en banken samenbrengt. Dit moet het mogelijk maken om informatie van de verschillende partijen uit te wisselen. Daarnaast moet de samenwerking leiden tot het uitbrengen van groene vastgoed- en infrastructuur obligaties.

“Het duurzaamheidsprofiel van commerciële vastgoedpartijen en gebouwen is voor banken steeds belangrijker” zegt Rutger Schuur, Head of Real Estate & Public Sector Clients bij ABN Amro. “Dat heeft te maken met de toenemende regelgeving voor gebouwen, de verwachting van huurders op dit gebied en de risico’s die gepaard gaan met klimaatverandering.”

Duurzaamheidsprestaties

Eerder dit jaar heeft GRESB een duurzaamheidsverslag samengesteld uit een wereldwijde beoordeling van vastgoedfinanciers. Hieruit blijkt dat de vastgoedsector duurzamer is ten opzichte van het voorgaande jaar.

GRESB heeft recent ook een benchmark opgericht voor duurzame beleggingen in de infrastructuursector. Dit moet particuliere investeerders beter inzicht geven in de duurzaamheidsprestaties van infrastructuurprojecten. 

Bron: Vastgoedjournaal | Foto: Angelo Romano, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)