18-09-2015 09:15 | Door: Fitria Jelyta

VolkerWessels bouwt met geprefabriceerde bouwelementen binnen één dag een huis op locatie. Met het MorgenWonen-concept levert het bouwbedrijf energiezuinige en duurzame huizen op.

Dat meldt RTL Nieuws. Door geprefabriceerde units als een badkamer en keuken op de bouwlocatie aan te leveren, hebben de woningen van MorgenWonen een opbouwtijd van één dag. Volgens het bouwbedrijf is de woning ook demontabel en kan het verplaatst worden naar andere locaties zonder te slopen of gebruik te maken van nieuwe bouwmaterialen.  

De volledige afwerking en inrichting van de woning neemt echter nog twee extra weken in beslag. Uiteindelijk kunnen bewoners binnen vijftien dagen het huis in gebruik nemen.

VolkerWessels heeft 25 koopwoningen opgeleverd van MorgenWonen in de wijk Overtuin op Sterrenberg, in Zeist. Het bouwbedrijf bouwt er tien extra gezinswoningen die eind oktober 2015 beschikbaar zullen zijn. Verder staan de duurzame huizen ook in de Limburgse plaats Eijsden. 

Bouwstandaard

De huizen van MorgenWonen zijn voorzien van drielaags isolatieglas. Een duurzame waterpomp haalt het warmte uit de buitenlucht. Daarnaast heeft het huis geen gasaansluiting.

VolkerWessels zegt met deze nieuwe standaard voor bouwen de bouwkosten te verminderen, doordat de onderdelen in grote stukken op de bouwlocatie worden aangeleverd. Hierdoor is er minder transport nodig. 

Bron: RTL Nieuws, VolkerWessels, MorgenWonen | Foto: VolkerWessels (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)