22-09-2015 12:05 | Door: Fitria Jelyta

Dakraamfabrikant Velux introduceert een nieuw dakraam dat het binnenklimaat prettig en gezond houdt door automatisch te ventileren. Het dakraam werkt op zonne-energie. 

Velux heeft dakramen, raamdecoratieproducten en rolluiken ontworpen die op afstand worden aangestuurd via een tablet. De Velux Integra kan een woonruimte ook automatisch van frisse lucht voorzien.

“De dakramen gaan automatisch open en dicht en creëren daardoor trek in het hele huis, wat zorgt voor een gezond binnenklimaat”, zegt Michel Sombroek, algemeen directeur van Velux Nederland.

Zonnepaneel

Het dakraamkozijn van de Velux Integra heeft een ingebouwd zonnepaneel. Deze stuurt het klapmechanisme en de zonwering aan, zodat het automatische raam zonder elektriciteitsaansluiting kan.

Volgens de fabrikant is het mogelijk om het dakraam vooraf automatisch in te stellen om frisse lucht binnen te laten op het moment dat iemand thuiskomt of begint met koken. Dit maakt het mogelijk om vochtige en ongezonde lucht snel uit woonruimtes te verwijderen.

 

 

Velux Integra 2

Bron: Velux Nederland, Cleantechnica | Foto: Velux