25-09-2015 14:29 | Door: Fitria Jelyta

De parkeergarage onder de Markthal in Rotterdam is de beste van Europa . De ondergrondse garage stimuleert milieubewust rijden met korting voor elektrische auto’s en auto’s met energielabel A.

Voor de parkeervoorziening Markthal Rotterdam heeft Interparking de European Parking Award gewonnen. De garage is beoordeeld op locatie, gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en veiligheid. 

Parkeerexploitant Interparking heeft maatregelen genomen om met de Rotterdamse parkeervoorziening de uitstoot van CO2 te beperken en duurzaam rijden te stimuleren. Zo heeft de organisatie de Eco Parking geïntroduceerd. Hiermee kunnen automobilisten met elektrische auto’s en auto’s met enegielabel A voordeliger parkeren.

De milieuvriendelijke auto’s worden via kentekenherkenning geïdentificeerd en ontvangen vervolgens een korting van € 0,20 per uur op het parkeertarief. Interparking geeft naar eigen zeggen als enige in Europa korting aan automobilisten met duurzame auto’s.  

Gastvrij ontvangen

De ondergrondse parkeervoorziening beschikt over 1.200 plaatsen en twaalf oplaadplaatsen voor elektrische auto’s. Daarnaast is de garage voorzien van LED-verlichting en kentekenherkenning. Verder heeft de parkeergarage een parkeergeledingssysteem dat bezoekers helpt om de snelste route naar een lege plek te vinden.

“Er is een groeiende toestroom van toeristen die we in Rotterdam gastvrij willen ontvangen,” zegt Johan Tol, directeur bij Interparking. “De stad kan gewoon niet zonder moderne, klantgerichte parkeervoorzieningen zoals deze.”

Bekijk hier een filmpje over de parkeergarage van Markthal Rotterdam.

Bron: Interparking, De Ondernemer | Foto: Erik Zachte, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)