29-09-2015 12:07 | Door: Fitria Jelyta

The Climate Group heeft een onderzoek gedaan naar de voordelen van LED-verlichting. Volgens de non-profitorganisatie levert een wereldwijde overstap naar LED jaarlijks een CO2-reductie van 735 miljoen ton.

Met het onderzoeksrapport ‘Support The Big Switch’ wil The Climate Group lokale overheden en steden motiveren om over te stappen op LED-verlichting. De wereldwijde inzet van LED-verlichting moet volgens de organisatie leiden tot een totale CO2-reductie van 735 miljoen ton per jaar en een jaarlijkse energiebesparing van 52 procent.

Uit het onderzoek blijkt dat steden met LED-straatverlichting een energiebesparing van 50 tot 70 procent behalen in tegenstelling tot steden die geen gebruikmaken van LED’s. Door sensoren en slimme lichtmanagementsystemen in te zetten, kan de LED-verlichting zelfs tot 80 procent energiezuiniger zijn.

Daarnaast zal New York een kostenbesparing van $ 14 mln op energie en onderhoud behalen in 2017. De grootste stad in de Verenigde Staten vervangt 250.000 straatlampen door LED-verlichting. Ook in India zijn er stappen ondernomen om 35 miljoen straatlampen te vervangen door LED’s. Dit moet leiden tot een kostenbesparing van $ 850 mln in energie en onderhoud.

Wereldwijde LED’s

The Climate Group presenteerde het onderzoeksrapport afgelopen week tijdens de Climate Week NYC. In het twee jaar durende onderzoek bekeek de organisatie twaalf grote steden die gebruikmaken van LED-straatverlichting. The Climate Group verzamelde data van onder meer New York, Londen, Calcutta en Sydney.

Het onderzoeksrapport maakt deel uit van de grootschalige campagne 'LED = Lower Emissions Delivered'. Hiermee wil The Climate Group de wereldwijde inzet van LED-straatverlichting in 2025 realiseren. De organisatie wordt in deze campagne ondersteund door onder meer Philips Lighting.

Bron: The Climate Group, Edie | Foto: Kumar's Edit, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)