29-09-2015 19:15 | Door: Fitria Jelyta

Familiepark de Waarbeek in Hengelo gebruikt uitsluitend groene stroom voor zijn attracties. Daarmee is het park naar eigen zeggen het eerste Nederlandse pretpark dat volledig op hernieuwbare energie werkt.

De Waarbeek maakt gebruik van windmolens en zonnepanelen van groene energieleverancier Pure Energie om 44 attracties van groene stroom te voorzien. “Door de overstap besparen we de uitstoot van meer dan 190.000 kilo CO2,” zegt Joris Bengevoord, directeur van de Waarbeek. “Plezier hebben kan ook op een duurzame manier, die geen schade toebrengt aan het milieu. Dat laat de Waarbeek nu zien.”

Het pretpark wil zoveel mogelijk duurzame maatregelen toepassen. Zo zijn de lampen van het pretpark vervangen door LED-verlichting en bestaat het personeel van de Waarbeek gedeeltelijk uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Groot zonnepark

In Amerika bouwt pretparkketen Six Flags een groot zonnepark om alle attracties van het Great Adventurepark van duurzaam opgewekte elektriciteit te voorzien. Zo kan het park zijn achtbanen, zweefmolens en andere attracties voor 98 procent van de tijd op hernieuwbare stroom laten werken. 

Bron: Pure Energie | Foto: Lesley Parker, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)