30-09-2015 10:15 | Door: Fitria Jelyta

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) nodigt partijen uit om met voorstellen te komen voor energiebesparende maatregelen op het gebied van kantoren en retail.

Het Energie Prestatie Keuringsysteem (EPK) stimuleert bedrijven om energiebesparende maatregelen toe te passen in het bedrijfspand. RVO.nl roept adviseurs, installateurs en ondernemers op om pilots aan te dragen die energiezuinige maatregelen in de praktijk te testen.

De proefprojecten moetenduidelijk maken op welke wijze een Energie Prestatie Keuringsysteem tot stand kan komen voor kantoren of de retail. Voor supermarkten zijn voor de EPK al pilots gedaan, die zijn in dit traject dan ook uitgesloten. 

Nationaal Energieakkoord

RVO.nl heeft in mei van dit jaar een vooronderzoek gedaan naar het EPK van de vastgoedsector. Hierin staan voorstellen voor de aanpak van EPK-pilots. Het voorstel voor de volgende pilots in kantoren en retail kan tot 25 oktober 2015 worden ingediend.

RVO.nl ondersteunt en begeleidt dit proces namens de ministeries Infrastructuur en Milieu, Economische Zaken en Binnenlandse Zaken. Het rijk voert de EPK uit als onderdeel van het Nationaal Energieakkoord. Dit jaar zijn er al 9 EPK-pilots uitgevoerd in diverse sectoren. 

Bron: RVO.nl | Foto: RVO.nl (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)