01-10-2015 12:20 | Door: Fitria Jelyta

De gemeente Den Haag ontwikkelt het programma ‘The Hague Impact Economy’ voor start-ups en bedrijven. Den Haag wil technologische innovaties met een internationale impact versnellen.

Met het programma 'The Hague Impact Economy' wil de gemeente Den Haag de stad tot knooppunt maken voor start-ups, overheden, internationale bedrijven en kennisinstellingen.

De samenwerking tussen deze organisaties moet leiden tot technologische en maatschappelijke innovaties op het gebied van duurzaamheid, veiligheid, recht, water, en voedsel. Voor de periode van 2015-2018 stelt de gemeente Den Haag € 6 mln beschikbaar om de smart city-innovaties mogelijk te maken.

Zo ontwikkelen start-ups in Den Haag drones en big data-infrastructuur die oplossingen bij noodsituaties en humanitaire hulp effectiever moeten maken. Daarnaast zijn er PowerPlanes die windenergie kunnen opwekken tegen lage kosten en met weinig ecologische impact.

Vestigingsklimaat voor start-ups

“Met dit programma bouwen we voort op de sterke kennisclusters die al in onze stad gevestigd zijn, waarmee we ons in binnen- én buitenland onderscheiden”, zegt Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens (SEZH). “Door nu te investeren in een goed vestigingsklimaat voor start-ups en innovatieve ondernemers, zorgen we voor verdere groei van de economie en de werkgelegenheid.”

Bron: Den Haag | Foto: Alias 0591, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)