02-10-2015 12:22 | Door: Fitria Jelyta

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft een leertraject ontwikkeld om energiezuinige bouw mogelijk te maken. Een symposium over de topprestaties in energiezuinige bouw moet het leertraject afsluiten.

RVO.nl heeft samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZ) een kennis- en leertraject ontwikkeld, waarin negentien gebieden binnen Nederland met een fors hogere energieprestatie bouwen dan wat het Bouwbesluit op dat moment voorschrijft.

In het kennis- en leertraject Excellente Gebieden heeft RVO.nl vier jaar lang een intensieve monitoring uitgevoerd op de negentien gebieden. Hiermee wil de rijksdienst waardevolle resultaten leveren over de opgedane kennis voor de transitie naar energieneutrale bouw in Nederland. Aan het eind van dit jaar zal RVO.nl het Excellente Gebieden-programma stoppen.

Symposium

RVO.nl sluit het leertraject af met een symposium over energieneutrale bouw. Hierin zal de organisatie lessen en ervaringen delen uit de dagelijkse praktijk van gebiedsontwikkeling. Daarnaast deelt RVO.nl informatie om energiezuinige bouw in de toekomst te realiseren.

Vanaf eind 2020 moeten alle nieuwe gebouwen in Nederland bijna-energieneutrale gebouwen (Beng) zijn. Voor overheidsgebouwen geldt deze eis vanaf eind 2018. 

Geïnteresseerden kunnen zich tot 16 oktober aanmelden om het symposium bij te wonen.

Bron: RVO.nl | Foto: RVO.nl (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)