05-10-2015 07:59 | Door: Fitria Jelyta

Een consortium van de bedrijven Cofely en Van Wijnen, heeft de nieuwe duurzame vleugel van het Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen gerealiseerd. 

Het Zuyderland Medisch Centrum heeft de nieuwe Vleugel B sinds september in gebruik. De vleugel heeft vijf bouwlagen die door een glazen loopbrug zijn verbonden met het bestaande gebouw. 

In het nieuwe gebouw bevinden zich de onder andere de Intensive Care, de Spoed Eisende Hulp, de huisartsenpost en nieuwe operatiekamers. De operatiekamers zijn voorzien van Cofely-oplossingen zoals OK oké, waarmee artsen volgens Cofeley technisch en veilig kunnen opereren. Op de bovenste laag realiseert het Consortium Q, bestaande uit de bedrijven Cofely en Van Wijnen momenteel een moeder-kindcentrum. 

Volgens Cofely streeft het consortium naar een Breeam ‘Very Good’-score, waarmee de duurzaamheidsprestaties van het gebouw worden gecertificeerd. In het gebouw zijn de criteria van Sustainable Asset Management (SAM) geheel of gedeeltelijk toegepast.

Bouw Zuyderland Medisch Centrum vleugel B

Langdurige samenwerking

Het consortium is een Publieke-Private Samenwerking (PPS), waarmee de partijen langdurig samenwerken aan het project. Deze samenwerking is bedoeld om kwalitatief betere eindproducten voor minder geld te leveren. Zo worden taken en risico’s over de betrokken partijen verdeeld en is elk partij verantwoordelijk voor de taken die het het best kan uitvoeren. 

Bron: Cofely | Foto: Zuyderland Medisch Centrum (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)