02-10-2015 18:10 | Door: Fitria Jelyta

De voormalige kantorenwijk Diemervijver is herontwikkeld tot een studentencomplex met 939 appartementen. Het Amerikaanse bedrijf Greystar koopt de campus van de Nederlandse initiatiefnemers.

Campus Diemen Zuid bestaat uit vijf gebouwen met 939 studentappartementen. Dit studentencomplex is ontstaan door ruim 50.000 vierkante meter aan leegstaande kantoren volledig te transformeren tot een woongebied voor studenten. Het complex biedt studenten toegang tot onder meer sport-, retail-, en horecagelegenheden.

Iniatiefnemers Snippe ProjectenVan Wijnen en Ramphastos Investments realiseerden dit project in 2014. Hierbij besteedden de bedrijven speciaal aandacht aan duurzame led-verlichting zonder straatlantaarns. Zo is de dakrand van de gebouwen voorzien van led-spots die de pleinen ’s avonds verlichten.

Met de overname van Campus Diemen Zuid wil de Amerikaanse woninginvesteerder en assetmanager Greystar, zijn activiteiten in Europa verder ontwikkelen. Volgens vastgoedadviseur CBRE is dit de grootste beleggingstransactie in studentenhuisvesting in Nederland.

Investeren in Diemen Zuid

De aankoopprijs van de campus is nog niet bekendgemaakt. Om het studentencomplex te realiseren, heeft het consortium € 15,5 mln in de leegstaande kantoren geïnvesteerd.

De overname van de studentencampus moet leiden tot verdere investeringen in Diemen-Zuid, zoals het Holland Park. Initiatiefnemer Snippe Projecten realiseert deze herontwikkeling in samenwerking met Bouwaccent. In dit project wordt 150.000 vierkante meter aan kantoorruimtes herontwikkeld tot woongebied. 

Bron: Diemer Nieuws, CBRE | Foto: CBRE (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)