06-10-2015 07:12 | Door: Fitria Jelyta

De Amerikaanse vastgoedbelegger Renovate America heeft een investering van $ 90 mln ontvangen om duurzaam en energiezuinig vastgoed in de Verenigde Staten mogelijk te maken.

Renovate America werkt samen met lokale overheden om duurzame en energiezuinige maatregelen toe te passen in bestaande woningen en gebouwen van de Verenigde Staten. Zo financiert de belegger installaties van hernieuwbare energie zoals zonnepanelen op daken.

De vastgoedbelegger heeft meer dan $ 950 mln geinvesteerd in energiezuinige installaties op bestaande woningen en gebouwen in de Amerikaanse staat Californië. De vastgoedprojecten van Renovate America gebruiken onder meer zonne-energie en waterbesparende maatregelen.

Met de investering van $ 90 mln van onder meer Amerikaanse bedrijven DFJ Growth en Silver Lake Kraftwerk, wil de belegger in 2016 gaan richten op energiezuinig vastgoed in meerdere Amerikaanse staten.

Goed geïsoleerd

Daarnaast zijn de vastgoedprojecten van Renovate America gericht op het verbeteren van de isolatie in bestaande woningen.

Uit onderzoek van de North American Insulation Manufacturers Association (NAIMA) blijkt dat 90 procent van de bestaande woningen in de Verenigde Staten niet volgens internationaal geldende eisen zijn geïsoleerd. Volgens de associatie hebben Amerikaanse huishoudens hierdoor een onnodig hoog energieverbruik.

De onderzoekers verwachten dat de toepassing van verbeterde isolatie een landelijke elektriciteitsbesparing van 5 procent en een besparing van 10 procent op het gasverbruik leveren. 

Bron: Wall Street Journal, Forbes | Foto: Jeannot Doe, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)