07-10-2015 18:54 | Door: Fitria Jelyta

Het nieuwe Grondstoffencentrum Nederland in Tiel recyclet afvalstromen van bouwbedrijven uit de regio tot duurzame grondstoffen.​

Grondstoffencentrum Nederland op Industrieterrein Kellen in Tiel verwerkt hout, meng-, beton- en asfaltpuin en andere minerale afvalstromen van bouwbedrijven uit de regio tot nieuwe duurzame grondstoffen.

Op het terrein van het recyclecentrum komt ook een grondbak. Hierin kunnen bedrijven verschillende soorten grond en zand storten die vervolgens vanuit Tiel verder worden afgevoerd. Daarnaast biedt het terrein van het recyclecentrum voldoende ruimte voor de op- en overslag van materialen.

Het centrum is gebouwd op het voormalige terrein van Bowie Recycling, een recyclebedrijf dat sinds vorig jaar failliet is.

CO2-prestatieladder

Met het verwerken van afvalstromen van de bouwsector, wil het recyclecentrum ondernemingen in de regio helpen om hoger op de CO2-prestatieladder te komen.

Verder streeft Grondstoffencentrum Nederland naar maximaal milieubewustzijn door het inzetten van nieuwe technologie en samenwerkingen aan te gaan met ondernemingen in en buiten de regio. Het centrum zegt uiteindelijk geen reststof onbenut te willen laten. 

Bron: Culemborgse Courant, Afvalgids | Foto: Nicolas Lannuzel, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)