07-10-2015 13:35 | Door: Fitria Jelyta

ING Real Estate Finance en ABN Amro verstrekken een vijfjarige hypothecaire lening van € 240 mln aan Merin. Hiermee wil de verhuurder van kantoor- en bedrijfsruimtes de duurzaamheid van zijn gebouwen verbeteren.

Merin wil met de lening van € 240 mln investeringen in de verduurzaming van zijn kantoorgebouwen ondersteunen. Verder wil het bedrijf de vastgoedportefeuille vergroten. Als financiële partners gaan ING en ABN Amro het vastgoedbedrijf ondersteunen bij de financiering van duurzaam vastgoed.

Merin heeft grote ambities met betrekking tot duurzaamheid en klantvriendelijkheid. Het vastgoedbedrijf past duurzaamheid toe door onder meer zijn technische managers op te leiden tot Breeam-deskundigen. Daarnaast worden alle businessplannen van Merin beoordeeld op de verbetering van de duurzaamheid van een gebouw.

“Merin heeft de ambitie om het meest klantvriendelijke vastgoedbedrijf in Nederland te zijn”, zegt Bas van Holten, CEO van Merin. “We creëren plekken waar mensen graag naar toe gaan. Plekken waar ze gelukkig, gezond en productief kunnen zijn."

Duurzaamheidsprofiel

Onlangs heeft ABN Amro aangegeven de duurzaamheidsdata van de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) over vastgoedfondsen te gebruiken. Hiermee wil de bank duurzaamheid in het vastgoedfinancieringsproces integreren.

Volgens ABN Amro wordt het duurzaamheidsprofiel van commerciële vastgoedpartijen en gebouwen steeds belangrijker door de toenemende regelgeving voor gebouwen, de verwachting van huurders op het gebied van duurzaamheid en de risico’s die gepaard gaan met klimaatverandering. 

Bron: Merin, Vastgoedmarkt | Foto: John, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)