08-10-2015 07:50 | Door: Fitria Jelyta

Op het dak van het Kyocera Stadion van Ado Den Haag komen 2.900 zonnepanelen. Volgens de voetbalclub behoort de installatie tot een van de grootste gebouwgebonden fotovoltaïsche projecten in Nederland.

De gemeente Den Haag stelt het dak van het Kyocera Stadion van Ado Den Haag beschikbaar voor de aanleg van 2.900 zonnepanelen. Alle vier de zijden van het stadion worden met zonnepanelen bedekt. Eneco investeert in de ontwikkeling, de realisatie en het beheer van de zonnepaneleninstallatie. 

Met de zonnepanelen neemt Ado Den Haag jaarlijks ruim 600.000 kilowattuur aan groene stroom af. Dit komt overeen met het elektriciteitsverbruik van tweehonderd huishoudens. Daarnaast moet het dak met zonnepanelen jaarlijks een CO2-uitstoot van 272 ton voorkomen.

Volgens Ado Den Haag levert het project een waardevolle bijdrage aan de plannen van de gemeente Den Haag om in 2040 klimaatneutraal te zijn.

De eerste zonnepanelen zijn inmiddels op het dak geplaatst. Naar verwachting moet het project voor de wedstrijd van Ado Den Haag tegen Feyenoord op 1 november zijn afgerond.

Bron: Ado Den Haag | Foto: FaceMePLS, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)