08-10-2015 09:22 | Door: Fitria Jelyta

Sensorenfabrikant Sensata Technologies krijgt een nieuw duurzaam kantoor in Hengelo. Dit gebouw moet tot de top drie duurzaamste gebouwen van Nederland behoren.

De nieuwbouw van Sensata Technologies wordt gerealiseerd door Schröder Vastgoed. De vastgoedontwikkelaar wil een bijzonder duurzaam gebouw realiseren voor de sensorfabrikant Sensata.

Naar verwachting kost de bouw van het nieuwe kantoor € 18 mln. Zo zal Schröder het gebouw aansluiten op een warmtekoudeopslagsysteem, dat dagelijks 3 miljoen liter water rondpompt. Daarnaast krijgt het gebouw aanvullende koeling met behulp van akoestische geluidsgolven.

Samen met MVO Nederland heeft Schröder Vastgoed een overeenkomst gesloten om duurzaam beton toe te passen. Het cementloze beton wordt in een gedeelte van de dakvloeren van het gebouw gebruikt. Volgens de vastgoedontwikkelaar is deze toepassing een wereldprimeur.

Design for Disassembly

Het duurzame kantoorgebouw van Sensata Technologies is ontworpen op basis van het Design for Disassembly-principe. Dit maakt het mogelijk om de bouwcomponenten na demontage van het gebouw te hergebruiken.

Het nieuwe Sensata-kantoor zal ruimte bieden aan 340 werknemers. Daarmee verhuist Sensata Technologies van Almelo naar Hengelo. Deze week is de bouw van het nieuwe kantoor begonnen. 

Sensata is tien jaar geleden afgesplitst van het Amerikaanse techconcern Texas Instruments.

Bron: De Ondernemer, Turbantia | Foto: Schröder Vastgoed (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)