12-10-2015 09:04 | Door: Fitria Jelyta

Het Britse commercieel vastgoedbedrijf Land Securities sluit zich aan bij de RE100-campagne. Hiermee wil het bedrijf al zijn gebouwen van 100 procent hernieuwbare energie voorzien in 2016.

Dat meldt Edie. Na grote concerns als Nike en DSM, sluit ook de Britse Land Securities zich aan bij het RE100 initiatief. Dit programma is in 2014 opgericht tijdens de Climate Week in New York. Doel van het initiatief is om invloedrijke bedrijven aan te zetten tot het gebruik van 100 procent hernieuwbare energie.

Met de aansluiting van Land Securities, zijn er in totaal 37 bedrijven die bij de RE100-campagne zijn aangesloten. Het vastgoedconcern heeft een contract met Britse energieleverancier Smartest Energy, om in april 2016 alle gebouwen van Land Securities van 100 procent hernieuwbare energie te voorzien.

Land Securities zegt verder te willen bijdragen aan een grootschalige vermindering van CO2-uitstoot. Daarnaast kijkt het bedrijf naar mogelijkheden om zonnepanelen aan te leggen op de gebouwen in de zijn vastgoedportefeuille. Zo wil Land Securities op de lange termijn zowel de kosten als het verbruik van energie verminderen.

Hotelgebouwen

Naar eigen zeggen isLand Securities het grootste commerciële vastgoedbedrijf in Groot-Brittannië. Het vastgoedconcern beheert onder meer 29 hotelgebouwen van Accor hotels. 

Bron: Edie | Foto: oatsy40, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)