12-10-2015 13:40 | Door: Fitria Jelyta

De innovatieve funderingsvloer van Hectar bestaat uit een betonnen plaatvloer die tegelijkertijd werkt als fundering. Met zijn hoge isolatiewaarde is het funderingssysteem geschikt voor energieneutraal bouwen.

De funderingsvloer is ontwikkeld door funderingsvloerproducent Hectar, aannemer Villa Nova Bouw en adviesbureau conStabiel. Het funderingssysteem bestaat uit een betonnen plaatvloer van 160 millimeter tot 300 millimeter dik. Dit vormt de begane grondvloer van een gebouw.

De betonvloer is gestort op twee lagen EPS isolatieplaten. Verder zijn de randen van het systeem voorzien van EPS isolatiemateriaal, waardoor het funderingssysteem geheel koudebrug vrij is. Hectar zegt de complete funderingsvloer binnen drie werkdagen aan te kunnen leggen. Hiermee kan er aanzienlijk worden bespaard op bouwkosten en -tijd.

Passiefhuiscertificaat

Voor de funderingsvloer heeft Hectar onlangs een internationaal erkend passiefhuiscertificaat ontvangen. De certificering van het product is begeleid door passiefhuisexpert Azimut Bouwbureau. Volgens de gebouwcertificeerder heeft het bouwproduct van Hectar een hoogwaardige energetische kwaliteit.

Bron: Azimut Bouwbureau, De Jong&Verder, Hectar | Foto: Hectar (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)