13-10-2015 18:55 | Door: Fitria Jelyta

Rob Boogaard, CEO van tapijtfabrikant Interface voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, staat op de elfde plek in de Trouw Duurzame 100. Een erkenning voor zijn bijdrage aan het verduurzamen van de economie.

De afgelopen jaren heeft Interface onder leiding van Rob Boogaard bijzondere producten gelanceerd, die bijdragen aan een circulaire economie. Zo focust de ontwerper en producent van modulaire vloerbedekking op meer bronnen van gerecycled materiaal.

Interface maakt gebruik van teruggewonnen materialen uit afgedankte autoruiten en gerecyclede visnetten. Verder ontwikkelt het bedrijf samen met zijn leveranciers verschillende biobased grondstoffen. Hiermee wil Boogaard de pionierende rol van Interface op het gebied van een circulaire en inclusieve economie verder uitbouwen.

Interface heeft zich in 1994 ten doel gesteld om in 2020 geen enkele negatieve impact op milieu en maatschappij meer te hebben. Volgens Boogaard een ambitieus doel en een enorme uitdaging. De Interface-CEO ziet zijn plek in de top 20 van de Trouw Duurzame 100 als aanmoediging om dit doel te behalen.

Interface Rob Boogaard in Duurzame 100

Leiderschap

De Trouw Duurzame 100 selecteert jaarlijks 100 mensen uit het bedrijfsleven, de politiek en van maatschappelijke organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van maatschappij en economie.

Naast zijn leiderschap binnen Interface, roemt de jury Boogaard om de tijd die hij investeert in het versnellen van verduurzaming buiten zijn eigen bedrijf. Zo gaat de CEO dialogen aan met leiders binnen het Nederlandse bedrijfsleven en de Europese Unie om verduurzaming van maatschappij en economie mogelijk te maken.

DuurzaamBedrijfsleven brengt binnenkort een interview uit met Rob Boogaard. Hierin vertelt de Interface-CEO over de duurzame doelen en de maatregelen die zijn bedrijf toepast.

Bron: Interface | Foto: Interface (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)