15-10-2015 09:48 | Door: Fitria Jelyta

Het Amerikaanse waterbedrijf WaterFX bouwt naar eigen zeggen Amerika’s grootste ontziltingsinstallatie op zonne-energie. Het bedrijf wil met een crowdfundingactie $ 10 mln ophalen om de installatie te realiseren.

Dat meldt Edie. WaterFX bouwt samen met dochterbedrijf HydroRevolutionSM naar eigen zeggen de grootste ontziltingsinstallatie op zonne-energie van Amerika. De duurzame installatie wordt in de Californische Central Valley aangelegd om voornamelijk landbouwgrond van voldoende irrigatiewater te voorzien. Momenteel heerst er extreme droogte in Californië.

De ontziltingsinstallatie van HydroRevolutionSM werkt volledig op zonne-energie door gebruik te maken van zonnecollectoren. Het bedrijf zegt hiermee de CO2-uitstoot van de waterproductielocatie te kunnen verminderen. Zo verwijdert de installatie zout uit grondwater om schoon zoet water te produceren voor landbouwgrond en huishoudens.

Voor de crowdfundingactie stelt HydroRevolutionSM 2 miljoen aandelen beschikbaar van elk $ 5. Hiermee wil het waterbedrijf $ 10 mln ophalen om de ontziltingsinstallatie in 2016 te realiseren.

Zoetwater

Volgens HydroRevolutionSM zal de ontziltingsinstallatie ruim 809 hectare landbouwgrond van zoet water voorzien. Daarnaast kan de installatie schoon water produceren voor 10.000 huishoudens in Californië. 

Bron: Edie, HydroRevolutionSM | Foto: U.S. Department of Agriculture, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)