19-10-2015 09:25 | Door: Fitria Jelyta

Het Britse Tate Modern museum in Londen heeft een dak met zonnepanelen van zonne-energiebedrijf Solarcentury gekregen. Hiermee streeft het museum naar een vermindering van zijn C02-uitstoot.

Dat meldt Edie. Het Britse museum voor internationale moderne kunst beschikt voortaan over groene stroom die het dak met zonnepanelen opwekt. Naast het zonnedak heeft Tate Modern plannen voor warmteterugwinning en natuurlijke gebouwventilatie. Deze plannen moeten het energiegebruik van het museumgebouw verder verminderen.

De aanleg van het zonnedak op Tate Modern moet bijdragen aan een totale vermindering van 765.000 kilowattuur aan energie en een CO2-uitstoot reductie van 417 ton. Daarnaast wil het museum onderhouds- en energiekosten besparen.

Solarcentury zegt met de aanleg van zonnepanelen op het dak van Tate Modern een mooie kans te zien om duurzame energie in de kunstwereld toe te passen. Het zonne-energiebedrijf zegt verder dat zonnestroom de meest gebruikte vorm van hernieuwbare energie is in Groot-Brittannië.

Voormalige elektriciteitscentrale

Het Tate museumgebouw is gevestigd in de voormalige elektriciteitscentrale Bankside Power Station. Deze werd in 1981 gesloten. In mei 2000 is de centrale omgebouwd tot een museumgebouw met meer dan 70 miljoen bezoekers sinds de opening. Naar eigen zeggen is Tate Modern ’s werelds grootste museum voor de moderne kunst. 

Bron: Edie | Foto: Jim Bowen, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)