20-10-2015 07:27 | Door: Fitria Jelyta

Bouwbedrijf Waal heeft haar kantoor in Vlaardingen volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Met duurzame elementen is het kantoorpand beloond met een Breaam-NL ‘excellent’- certificaat.

De renovatie van het kantoorpand is met een investering van € 2 mln gerealiseerd. Zo is het kantoor voorzien van onder meer LED-verlichting, een energieneutrale warmtepomp en 96 zonnepanelen op het dak. Volgens Waal wekt het zonnedak jaarlijks 17.000 kilowattuur aan zonne-energie op.

Na de renovatie beschikt het kantoorpand van Waal over een bruto oppervlakte van 1.800 vierkante meter. Dit moet de groei van het bouwbedrijf faciliteren. Daarnaast beschikt het gebouw over oplaadpunten voor elektrische fietsen en extra PV-panelen.

Waal kantoor Vlaardingen

Duurzame omgeving

Voor de duurzame maatregelen in het kantoorpand heeft het bouwbedrijf een Breaam-NL ‘excellent’-certificaat behaald.

“Gaandeweg de werkzaamheden besloten we steeds meer te doen en stelden we onze doelstelling bij naar vier sterren; Breeam-NL Excellent”, zegt Johan Krijgsman, directeur van Waal. “Buiten het Breeam-NL-certificaat om vinden we het namelijk erg belangrijk om in een duurzame en leuke omgeving te werken. Het nieuwe kantoor draagt daar flink aan bij”. 

Bron: Dutch Green Building Council, Waal | Foto: Michael van Oosten in opdracht van Waal (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)