20-10-2015 13:35 | Door: Fitria Jelyta

De Overijsselse plaats Raalte krijgt een nieuw, duurzaam sportcomplex. De opdracht voor het realiseren van het multifunctionele sportcentrum Nieuw-Tijenraan is gegund aan Vaessen Algemeen Bouwbedrijf.

Het gebouwontwerp van Vaessen Algemeen Bouwbedrijf is uit alle inschrijvingen het best beoordeeld. Zo heeft het gebouwontwerp een GPR-duurzaamheidsscore van 8,8 behaald. De gemeente van Raalte zegt hiermee de duurzaamste multifunctionele sport- en zwemaccommodatie van Nederland op te leveren.

Naast het gebouwontwerp en de oplevering van de nieuwbouw, is Vaessen ook verantwoordelijk voor het onderhoud en gegarandeerd energieverbruik van het sportcomplex. De gemeente Raalte wil met het energieneutrale sportcentrum flinke kostenbesparingen op energie, schoonmaak, onderhoud en watergebruik realiseren.

De nieuwbouw van sportcomplex Nieuw-Tijenraan zal beschikken over duurzame waterzuivering- en ventilatiesystemen in het zwembad. Met een EPC van -0,08, zal het nieuwe gebouw meer energie produceren dan het gebruikt.

Vervangende nieuwbouw

De nieuwbouw van het Nieuw-Tijenraan sportcomplex vervangt het huidige sportcentrum Tijenraan. De gemeente zegt dat het huidige gebouw niet meer voldoet aan de normen van de sportbonden. Het gebouw kampt verder met hoge onderhouds- en energiekosten, waardoor vervangende nieuwbouw noodzakelijk is.

Het Nieuw-Tijenraan sportcentrum zal onder meer beschikken over twee sporthallen, drie zwembaden, een horecavoorziening, en ruimtes voor fysiotherapeuten en een diëtist. Naar verwachting wordt het sportcomplex eind 2017 in gebruik genomen. 

Bekijk hier een impressie van Sportcomplex Nieuw-Tijenraan.

Bron: Nieuw-Tijenraan Raalte, De Stentor | Foto: Republic of Korea, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)