22-10-2015 09:17 | Door: Fitria Jelyta

De eerste energieneutrale woontoren in Amsterdam krijgt onder meer prefab-beton en zonnepanelen. Eind oktober moet de bouw van de 73 meter hoge @Home Amstelkwartier-toren starten.

Voor de realisatie van de energieneutrale woontoren maken de initiatiefnemers gebruik van prefab-sandwichgevelelementen uit de fabriek van Hurks prefabbeton. De fabriek levert en monteert de geheel afgewerkte en beglaasde gevels op de bouwplaats.

Door gebruik te maken van de prefab-elementen, bedraagt de bouwtijd 1,5 jaar en blijft de overlast voor omwonenden volgens Hurks beperkt.

PV-panelen op een oppervlakte van 2.500 vierkante meter moeten elektriciteit voor de woningen opwekken. In het gebouwontwerp van architectenbureau Mecanoo zijn de zonnepanelen geïntegreerd op het dak en op een deel van de gevels. Mede hierdoor zegt het consortium de eerste Nederlandse woontoren te realiseren met een energieprestatie-coëfficiënt (EPC) van nul.

De energieneutrale woontoren wordt ontwikkeld door gebouwontwikkelaar Lingotto, vastgoedbelegger APF International en Hurks vastgoedontwikkeling. Hurks bouw levert @Home Amstelkwartier op aan vastgoedfondsmanager Amvest Invest Management voor Amvest Residential Core Fund.

Hurks @Home Amstelkwartier

Duurzaam vastgoedfonds

Het Amvest Residential Core Fund focust op duurzame eengezinswoningen en appartementen die zich voornamelijk binnen de Randstad bevinden. Met een ‘Green Star’-kwalificatie van de Global Real Estate Sustainability Benchmark (Gresb) is het vastgoedfonds op duurzaamheid beoordeeld. 

Bron: Hurks | Foto: Hurks (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)