15-12-2015 18:03 | Door: Chris Thijssen

Nederlandse consumenten zijn bereid meer te betalen voor melk als de koe daardoor in de wei kan blijven. Milieudefensie roept supermarkten op alleen nog weidezuivel in de schappen te leggen.

Dat blijkt uit onderzoek van TNSNipo in opdracht van Milieudefensie. Uit de resultaten blijkt dat 35 procent van de consumenten bereid is tussen de € 0,01 en € 0,05 meer te betalen voor een pak melk van 1 liter als de koe daarmee in de wei kan blijven.

Van de ondervraagden heeft 36 procent er meer dan € 0,05 extra voor over. Bijna 40 procent van de consumenten geeft aan dat consumenten alleen nog zuivelproducten zouden moeten verkopen met een Weidemelk-logo.

Naar aanleiding van het onderzoek roept Milieudefensie supermarkten op om alleen nog zuivelproducten te verkopen die zijn geproduceerd met weidemelk. Weidegang is volgens de organisatie beter voor de gezondheid van koeien, voor het milieu en weidevogels.

“Als supermarkten serieus willen dat koeien in de wei blijven, moeten ze alleen nog weidegangzuivel verkopen”, zegt Jacomijn Pluimers, campagneleider Voedsel. “Uit onderzoek blijkt dat klanten meer willen betalen. Met de smoes dat klanten dat niet willen, kunnen de supermarkten niet meer schermen.”

Bron: Milieudefensie | Foto: bert knottenbeld, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)