22-12-2015 09:54 | Door: Chris Thijssen

Een samenwerkingsverband van Nederlandse bedrijven in de zuivelketen en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft als doel efficiëntie en duurzaamheid in de Indiase zuivelketen te bevorderen.

Het driejarige programma Partners for International Business (PIB) richt zich op kennisoverdracht en promotie op het gebied van zuiveltechnologie richting Indiase overheden, kennisinstellingen en bedrijven. Volgens RVO.nl is India de grootste melkproducent, maar is de productie in het land niet efficiënt.

De organisatie verwacht echter dat de binnenlandse consumptie van zuivelproducten de komende jaren behoorlijk zal stijgen. Om de efficiëntie en de kwaliteit van de melkproductieketen te verbeteren, heeft India behoefte aan hoogwaardige kennis en technologie, stelt RVO.nl.

Nederlandse expertise

De rijksdienst ziet hierin een grote rol voor het Nederlandse bedrijfsleven. “Nederlandse expertise en technologie op het gebied van de gehele zuivelketen zijn innovatief en onderscheidend”, schrijft RVO.nl. “Nederland wordt niet voor niets aangemerkt als de ‘best performing dairy nation’ als het gaat om efficiëntie, duurzaamheid en de integrale benadering van de zuivelketen.”

Om de Indiase zuivelproductie te verduurzamen en efficiënter te maken, werkt RVO.nl samen met bedrijven als Aeres Groep, Royal De Heus Animal Nutrition, Royal HaskoningDHV en Trouw Nutrition.

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland | Foto: Emmanuel DYAN, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)