12-01-2016 07:46 | Door: Chris Thijssen

Holland Scherming, ontwikkelaar van scherminstallaties, komt met een nieuw doekwisselsysteem, waarmee schermdoeken in kassen snel kunnen worden ingetrokken of vervangen.

Schermdoeken zorgen in de glastuinbouw voor isolatie van kassen, wat leidt tot energiebesparingen tot wel 25 procent. Daarnaast blijft het klimaat in de kas constanter, wat een hogere gewasopbrengst oplevert. Ook kunnen schermdoeken het CO2-gehalte in de kas beter sturen.

De doeken moeten op den duur echter worden vervangen door nieuwe exemplaren. Het is van belang dat, wanneer deze wissel plaatsvindt, dit zo snel en voordelig mogelijk gebeurt. Op die manier gaat de minste energie verloren.

Holland Scherming biedt hiervoor een oplossing. Het nieuwe schermintreksysteem, met de naam Triple S Smart Skate System, moet het wisselen van een baan doek eenvoudiger maken. Het systeem is geschikt om schermdoeken te plaatsen of te vervangen in nieuwbouw of bestaande kassen.

Holland Schering ziet vooral kansen voor gebruik van het systeem in kassen met weinig ruimte en in grote kascomplexen. Het systeem maakt bovendien veilige doekwissels in hoge kassen mogelijk.

Bron: Holland Schering | Foto: Yun Huang Yong, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)