14-01-2016 10:29 | Door: Chris Thijssen

Zuivelcoöperatie Arla verhoogt zijn productie van biologische melk in Denemarken tot 2017 met 25 procent.

Dat schrijft de Deense nieuwswebsite DR. Volgens de Zweeds-Deense zuivelcoöperatie Arla stijgt de populariteit van biologische melk wereldwijd. In Europa bespeurt het bedrijf vooral een groeiende vraag in Scandinavië.

Om op deze vraag in te spelen wil Arla meer biologische melk produceren. Het bedrijf streeft naar een groei van 25 procent tegen 2017. In Denemarken mogen 203 van de 2.900 leden van de zuivelcoöperatie zich biologisch melkveehouder noemen. 

50 nieuwe bio-veehouders

Vijftig Deense conventionele melkveehouders uit Arla’s netwerk hebben al toegezegd over te stappen op de productie van biologische melk. Het is niet ondenkbaar dat deze stap hen geld oplevert. Biologische melkveehouders verdienen volgens Arla aan dezelfde hoeveelheid melk 56 procent meer dan conventionele melkveehouders.

Eerder introduceerde Arla in Denemarken, Zweden, Duitsland, België, Luxemburg en Nederland het Arlagården-programma. Hiermee richt de zuivelcoöperatie zich op een verantwoorde melkproductie, met de focus op zaken als dierenwelzijn en merkkwaliteit.

Bron: DK | Foto: Arla (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)