28-01-2016 18:40 | Door: Chris Thijssen

In de nieuwe Amsterdam Green Campus gaan onderzoekers, onderwijsinstellingen en ondernemers samenwerken aan innovaties binnen de groene sector. Hiermee willen zij concurrentie uit het buitenland voor blijven.

Het innovatieplatform Amsterdam Green Campus, dat woensdag van start ging, verbindt wetenschap, opleidingen en bedrijven in de groene sector. Via het platform kunnen bedrijven met hun innovatievraag bij wetenschappers terecht, en kunnen het mbo, hbo en wo elkaars onderwijs versterken.

Het platform start vanuit de thema’s Green Genetics, Green Environment en Green Chemistry. Vanuit deze thema’s moet het platform een sleutelrol spelen bij het oplossen van actuele vraagstukken, zoals voedselvoorziening en leefbaarheid in groeiende steden.

Groene kennis versterken

Binnen de Metropoolregio Amsterdam liggen volgens de initiatiefnemers enkele van de meest innovatieve tuinbouwregio’s van Europa. Door verschillende groene partijen met elkaar te verbinden willen zij de groene kennis uit de regio versterken en de concurrentie uit het buitenland voor blijven.

Michel Haring, hoogleraar Plantenfysiologie aan de Universiteit van Amsterdam en een van de initiatiefnemers, benadrukt het belang hiervan: “Om de huidige positie te handhaven is innovatie nodig en moet onze wetenschappelijke kennis in het onderwijs worden verwerkt en bij ondernemers terechtkomen.”

Bron: Amsterdam Green Campus | Foto: macchi, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)