01-02-2016 07:43 | Door: Chris Thijssen

Het nieuwe Global Feed LCA Institute (GFLI) moet de milieu-impact van veevoerproductie inzichtelijk maken. Dat moet de veeteelt wereldwijd duurzamer maken.

Het GFLI, opgericht door organisaties als de International Feed Industry Federation (Ifif), de American Feed Industrie Association (Afia) en de European Feed Manuafacturers’ Federation (Fefac), werkt daarvoor aan de ontwikkeling van een voederspecifieke levenscyclusanalyse (LCA)-database.

Hiermee willen de organisaties de ecologische impact van de diervoederproductieketen wereldwijd terugdringen. Doel is dan ook dat de database internationaal erkend en openbaar toegankelijk wordt. Dat doet het GFLI in samenwerking met onder meer de Food and Agriculture Organization (FAO).

Lokale oplossingen

“Door innovatie en efficiëntie heeft veevoer zich al bewezen als een essentieel onderdeel van de oplossing om de veeteeltketen duurzamer te maken”, zegt Alexandra de Athayde, Executive Director van Ifif. “Gezien de diversiteit van veeteeltsystemen over de hele wereld, is het belangrijk om oplossingen te vinden die lokaal werken, terwijl voedselveiligheid en –kwaliteit gegarandeerd blijven.”

Volgens de directeur blijft de Ifif zich daarnaast inzetten voor de ontwikkeling van innovaties en betere technologieën, convergentie van de regelgeving en vrije en eerlijke handel als basis voor duurzame productie in de toekomst.

Bron: Global Feed LCA Institute | Foto: LID, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)