05-02-2016 12:24 | Door: Chris Thijssen

John West Australia heeft zijn gehele productieketen herzien om het grootste aanbod van MSC-gecertificeerde tonijn ter wereld te leveren.

John West Australia, de Marine Stewardship Council (MSC) en het WWF-Australia (WWF) werken samen om niet-duurzame vismethoden in de Australische tonijnindustrie te elimineren. Als resultaat van de samenwerking levert John West Australia nu meer dan 100 miljoen MSC-gecertificeerde blikjes tonijn aan Australische supermarkten.

Volgens het merk is de tonijn ingekocht bij visserijen die onafhankelijk zijn getest en hebben bewezen volgens de duurzame standaarden van MSC te werken.

Door de stap van John West is 43 procent van alle Australische tonijn in blik voorzien van het MSC-certificaat. Volgens de organisaties is John West Australia het eerste merk dat een dergelijke hoeveelheid MSC-tonijn levert. 

Oceaanduurzaamheid als norm

Dit is dan ook een belangrijke stap voor de Australische visindustrie, stelt MSC. “John West Australië laat groot leiderschap zien bij het inkopen van gecertificeerde, duurzame tonijn”, zegt Patrick Caleo, MSC Asia Pacific Director. “Daarnaast ondersteunt het merk dit met een sterk plan om duurzame visopties te promoten.”

Het inkopen van tonijn bij MSC-gecertificeerde visserijen is volgens John West onderdeel van de ambitie om duurzaam in te kopen en bij te dragen aan het behoud van ecosystemen.

“Onze belofte gaat verder dan inkoopbeleid, het moet diep ingeworteld raken in onze bedrijfsvoering”, zegt Graham Dugdale, John West Executive Commercial Director. “We moeten oceaanduurzaamheid positioneren als de norm, waarbij vooruitgang de enige optie is.”

Bron: John West, Marine Stewardship Council | Foto: TheAnimalDay.org, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)