23-02-2016 12:11 | Door: Aveline Bies

Het Britse bedrijf Indigo heeft een database van planten ontwikkeld die de groei en gezondheid van planten moet bevorderen. Indigo maakt op basis daarvan nieuwe coatings voor planten.

Dat schrijft techcrunch.com. De database bevat micro-organismen die voorkomen in planten en die bijdragen aan de bestrijding van ziektes. Verder bevat de database micro-organismen die voeding beter opnemen en water efficiënter gebruiken voor de groei en gezondheid van de plant. Met de database maakt Indigo het mogelijk om te voorspellen welke micro-organismen het meest bijdragen aan de gezondheid van de plant. Op basis van deze analyses ontwikkelt het bedrijf een coating die de planten beter bestand maakt tegen de schadelijke micro-organismen.

Plant-monsters

Voor de ontwikkeling van de database heeft het bedrijf tienduizenden monsters genomen van elk continent, met uitzondering van Antartica. Vervolgens heeft Indigo van meer dan 40.000 planten de DNA-gegevens van de bijbehorende micro-organismen in de database verwerkt.

Dit initiatief heeft volgens Indigo als voornaamste doel om planten te helpen bij het efficiënter gebruik van water. Verder moet de data bijdragen aan het vergroten van de gewasopbrengst. Daarnaast zegt het bedrijf op zoek te zijn naar mogelijkheden om planten resistent te maken tegen ziektes en insecten. Naar verwachting komt Indigo dit jaar met de eerste coatings die de groei van planten bevorderen.

Bron: techcrunch.com | Foto: Fishhawk, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)