26-05-2016 07:19 | Door: Chris Thijssen

Het bedrijf Maan Bio Based Products krijgt een subsidie van € 244.000 voor de industriële inzet van de GrowCoon, een biologische afbreekbare kweekpot. Het bedrag is afkomstig van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (Efro).

Maan Bio Based Products werkt met twee andere partners aan de ontwikkeling van de biologisch afbreekbare kluitplug voor de tuinsector. Efro verstrekt de subsidie bijna een kwart miljoen voor het industrieel inzetten van de GrowCoon in plantentrays.

GrowCoon

Door plantentrays te vullen met de GrowCoon, waarin daarna potgrond en stekjes geplaatst worden, blijft de kluit in het verdere proces één geheel. Dit zorgt voor een efficiënt proces en een betere groei van de plant. Omdat de GrowCoon is gemaakt van biologisch afbreekbare degrasive-lijm, wordt de plug na verloop van tijd bovendien opgenomen door de aarde.

Het project ontvangt een subsidiebedrag van € 244.000. De totale kosten bedragen € 697.000.

Langere bewaartijd groenten

Naast de bedrijven achter de GrowCoon krijgen ook negen andere bedrijven in Overijssel en Gelderland een financiële bijdrage voor de ontwikkeling van duurzame en innovatieve producten voor de markt. Samen stelt Efro ruim € 800.000 aan subsidie beschikbaar.

Ook het project Vrije Radicalen in het Gelderse Aalten kan op subsidie rekenen. In dit project wordt industriële apparatuur ontwikkeld voor het toepassen van de Koud Plasma-techniek bij desinfectie van groenten en andere agrarische producten. Deze bewerking verlengt de bewaartijd en vermindert de behandeling van bacteriën of schimmel met bestrijdingsmiddelen.

Bron: Provincie Overijssel | Foto: Maan Bio Based Products (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)