27-05-2016 12:01 | Door: Chris Thijssen

Koppert Cress, kweker van onder meer waterkers, is de winnaar van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016.

De prijs werd donderdagavond uitgereikt door Hare Majesteit Koningin Máxima in Brainport Regio Eindhoven. Koppert Cress kweekt cressen, zoals waterkers. In de kassen van het bedrijf is onder meer aandacht voor zonne-energie, de terugwinning van warmte en warmteopslag in de bodem.

Het bestuur van de Koning Willem I-prijs roemde Koppert Cress uit Monster voor het samenbrengen van onder meer gezondheidszorg, goede voeding, natuur, milieu, innovatie, energieneutraal ondernemen en grote economische impact.

Naast Koppert Cress vielen ook Philips en Tobroco Machines in de prijzen. Deze bedrijven werden beloond in respectievelijk de categorie Grootbedrijf en categorie MKB.

Agrifood-nominaties

Voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016 waren meerdere agrifood-bedrijven genomineerd. Zo waren ook Cono Kaasmakers, De Vegetarische Slager, Eosta en Udea in de race. Maar ook andere sectoren maakten kans, met nominaties voor onder meer Dopper, Fairphone en Interface.

Tijdens vorige editie van de prijs, die elke twee jaar wordt uitgereikt, werd Coöperatie TexelEnergie uitgeroepen tot winnaar in de categorie Duurzaam Ondernemerschap. 

Bron: Koning Willem I | Foto: public domain