02-06-2016 10:21 | Door: Chris Thijssen

Chemiebedrijf Bayer gaat samenwerking met het Amerikaanse ruimtevaarttechnologiebedrijf Planetary Resources, dat imaging-satellieten bouwt. Doel is de ontwikkeling van nieuwe landbouwproducten.

Planetary Resources gaat Bayer voorzien van gedetailleerde landbouwinformatie, zoals hoeveel water boerengrond kan vasthouden, aanbevelingen voor geschikte plantmomenten en wekelijkse inzichten in potentiële probleemgebieden op het land.  

Volgens de bedrijven gaat de samenwerking over de ontwikkeling van applicaties en producten gebaseerd op satellietbeelden. Aan de hand van deze data zegt Bayer nieuwe landbouwproducten te willen creëren en bestaande producten te willen verbeteren.

Praktische intelligentie voor boeren

“De sensoren van Planetary Resources kunnen een krachtige tool worden die een nieuw niveau van informatie geeft over gewassen overal ter wereld”, zegt Liam Condon, hoofd van de crop science division van Bayer. “De combinatie van Bayers wetenschappelijke en agronomische expertise en Planetary Resources’ unieke sensorkwaliteiten zal ons vermogen om echte praktische intelligentie te leveren aan landbouwers over de hele wereld.”

Bayer is de laatste weken veelvuldig in het nieuws, vanwege het bod van $ 62 mrd dat het concern onlangs ongevraagd deed voor de overname van de Amerikaanse zaadveredelaar Monsanto.

Precisielandbouw

Mocht de overname plaatsvinden, dan garandeert Bayer zijn business uit te blijven voeren volgens de standaarden die Bayer ook in zijn andere operaties hanteert. Onderdeel daarvan is de focus op precisielandbouw, om efficiëntere werkwijze en betere oogsten te realiseren.

Naast de samenwerking met Planetary Resources, moet ook de recente overname van het Duitse softwarebedrijf ProPlant daaraan bijdragen.

Bron: Planetary Resources | Foto: public domain