07-07-2016 14:18 | Door: Chris Thijssen

Ruim 45 glastuinbouwbedrijven uit het Westland hebben zich verbonden aan het aardwarmteproject Trias Westland. Het project voorziet de tuinders voor minimaal vijftien jaar van duurzame warmte.

Door het gezamenlijke commitment van de tuinders en Westland Infra, HVC en FloraHolland wordt het financieel mogelijk om aardwarmte op 4 kilometer diepte te winnen en te leveren aan de deelnemende glastuinbouwbedrijven en andere gebouwen, zoals de veilinggebouwen van FloraHolland.  

Volgens Marco van Soerland, directeur van Trias Westland, is de diepe boring nodig, omdat met ‘ondiepe’ aardwarmte slechts een vijfde van de warmtebehoefte van het Westland te dekken is.

Duurzame warmte

Volgens Marco van Soerland, directeur van Trias Westland, is de diepe boring nodig omdat met ‘ondiepe’ aardwarmte slechts een vijfde van de warmtebehoefte van het Westland te dekken is. De 45 tuinders vertegenwoordigen samen meer dan 28 megawatt aan warmte. Met de duurzame aardwarmte zijn zij straks, afhankelijk van het succes van de extra diepe boring, ‘een beetje tot flink goedkoper uit’, dan met aardgas.

Trias Westland start naar verwachting begin 2017 met de boringen. In de zomer van 2017 moet het project de eerste warmte leveren.

Bron: Trias Westland | Foto: ThinkGeoEnergy, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)